Risicoanalyse nodig?

ELECTROTEST kan u als betrouwbare partner ondersteunen met behulp van deskundig inzicht en concreet advies tijdens het opstellen van risicoanalyses. 

ELECTROTEST, uw duurzame partner in veiligheid

Risicoanalyses  

Dankzij een risicoanalyse kunnen risico’s en bedreigingen bij bedrijven worden benoemd en in kaart worden gebracht. Het doel bestaat eruit om voor elke potentiële bedreiging in te schatten hoe groot de kans is op het optreden ervan en om te berekenen wat voor schade een bedreiging zou kunnen aanrichten. Per risico bepaalt men of voorzorgsmaatregelen al dan niet nodig zijn. Welke en hoeveel risicoanalyses voor een bedrijf verplicht nodig zijn, is afhankelijk van de aard van de activiteiten en de grootte van het bedrijf.

Een belangrijke risicoanalyse is bijvoorbeeld de risicoanalyse voor brand, gericht op branddetectie. Een risicoanalyse voor brand brengt alle mogelijke brandrisico’s op de arbeidsplaats in kaart en vormt de basis om een goed uitgedacht branddetectiesysteem te installeren in uw bedrijf. Ook een risicoanalyse van een elektrische installatie (risicoanalyse op elektrische hoog- en laagspanningsinstallatie) dient plaats te vinden naast de algemene periodieke keuring. Zo kan u uw werknemers beschermen tegen de risico’s van de elektrische installatie en het gebruik ervan.   

Afhankelijk van andere activiteiten van uw bedrijf kunnen er eventueel nog ander risicoanalyses nodig zijn – denk bijvoorbeeld aan de risicoanalyse van personenliften om de veiligheid van liftgebruikers te waarborgen. ELECTROTEST kan u als betrouwbare partner ondersteunen met behulp van deskundig inzicht en concreet advies tijdens het opstellen van deze risicoanalyses. 

Hoe wij werken

  1. Selecteer de juiste keuring(en)

  2. Laat je gegevens na

  3. Indien nodig contacteren wij u 

  4. Wij bezorgen een offerte op maat van uw bedrijf

  5. Onze inspecteur komt langs

ONZE KEURINGEN

Waarom kiezen voor ELECTROTEST Een goede keuze is

Op zoek naar een betrouwbare partner in keuringen?

MY ELECTROTEST

Via uw account op MY ELECTROTEST volgt u de status van uw keuring op elk moment op.

Uw klantgegevens aanpassen of handig uw keuringsverslagen, facturen en andere documenten raadplegen of downloaden?

BEWEZEN KWALITEIT

ELECTROTEST, dat staat synoniem voor beproefde en bewezen kwaliteit. Als erkend keuringsorganisme staat onze werking onder toezicht van de Belgische Accreditatie-instelling BELAC. Onze technische competenties worden om de 15 maanden door hen geauditeerd. Naast deze BELAC-certificaten, hebben we bij ELECTROTEST ook een intern kwaliteitssysteem ontwikkeld volgens de ISO/IEC 17020 norm. Al onze medewerkers werken volgens deze procedures en instructies, wat bewijst dat we aan alle criteria om erkende keuringen uit te voeren voldoen.

Al onze ELECTROTEST-inspecteurs zetten zich dagelijks in om u te adviseren en ondersteunen voor uw (technische) veiligheid. Elk van onze inspecteurs en technici wordt in zijn vakdomein opgeleid door een ervaren technical manager. Die volgt de wetgeving op de voet, zodat de technische procedures en opleidingen steeds up-to-date zijn. Zo kan u er zeker van zijn dat al onze inspecteurs na deze vormingstrajecten over een uitgebreide expertise beschikken om al uw keuringen correct, volledig, veilig en uit te voeren.

Wat onze klanten zeggen

Nieuws

OPLEIDING NBN S 21-100-1:2021 & Schrapping ARAB 52.10.4

We overlopen de norm NBN S 21-100-1:2021 en maken tijd om dieper in te gaan op de praktische kant van de norm. Welke gevolgen heeft de schrapping van het ARAB 52.10.4 op de nieuwe branddetectie installaties? Deze opleiding geeft tekst en uitleg bij de laatste aanpassingen en we nemen de tijd om al jullie vragen te beantwoorden.

Lees artikel