Opsporen van gaslekken
met Ultrasone Camera

Onze ultrasone camera maakt gaslekdetectie mogelijk door middel van akoestische beeldvorming, en kan worden ingezet in verschillende industriële gebieden zoals gas, energie en chemie. Of het nu gaat om overdruk- of vacuüminstallaties, onze camera kan lekken en partiële ontladingen lokaliseren voor alle soorten gassen, waaronder waterstof, perslucht, methaan, stikstof, CO2, zuurstof en stoom. Zelfs het binnendringen van lucht (« vacuüm » lekken) kan worden gedetecteerd met een minimaal drukverschil van 50mbar.

Brede toepasbaarheid en meting lekdebiet in realtime

De voordelen van onze camera

Detecteert alle gassen

Ultrasone beeldvorming kan alle gaslekken opsporen zoals waterstof perslucht, methaan, stikstof, CO2, zuurstof, stoom, enz.  Een minimaal drukverschil van 50mbar is vereist voor detectie. Zelfs luchtinlaten («vacuüm» lekken) zijn detecteerbaar.

Lekdebiet vaststellen

Met onze camera kunnen we het actuele lekdebiet vaststellen en vervolgens kunt u deze gegevens gebruiken om kosten van een lek in te schatten en prioriteiten te stellen in het onderhoud.

Veiligheid voorop

De lekken kunnen vanop grote afstanden (buiten de gevarenzones) gedetecteerd worden, onze inspecteur komt niet in contact met het gas.

Nog meer voordelen

  • Lekken kunnen worden opgespoord zonder direct contact met het gas, tot op afstanden van meer dan 30 meter.
  • Onze camera versnelt het lekzoekproces (tot 10 keer sneller) en maakt het mogelijk om grotere gebieden in minder tijd te bestrijken dan met conventionele oplossingen (steigers, hoogwerkers, …)
  • Vaststelling van het actuele lekdebiet
  • Ook in ATEX-zones kan onze camera worden gebruikt
  • Deze controles kunnen tijdens de normale werkzaamheden van uw bedrijf uitgevoerd worden, er is geen productiestop nodig.

Bespaar met onze gaslekdetectie

Onze inspecties zijn kosteneffectief en kunnen aanzienlijke besparingen opleveren. Bijvoorbeeld, op een persluchtnetwerk kan een inspectie van slechts één uur u duizenden euro’s per jaar besparen.

Bespaar energie en verzeker je van een veilige en duurzame installatie

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over
hoe we u kunnen helpen bij het opsporen van gaslekken en andere inspecties.